Депутатите поругават парламента. Някои явно не отчитат нивото, за което са

...
Депутатите поругават парламента. Някои явно не отчитат нивото, за което са
Коментари Харесай

Ивайло Митковски : Депутатите поругават парламента, две неща спънаха Бюджет 2024

Депутатите поругават Народното събрание. Някои очевидно не регистрират равнището, за което са определени. Парламентът е най-висшият орган в една парламентарна република. Неслучайно рейтингът му върви все надолу. Нивото отстъпва. Така е и в общинските препоръки. Това е поради изборната система, поради хората, които се избират, поради хората, които вземат участие на избори и поради все по-малкото хора, които гласоподават. Това каза депутатът от " - " Ивайло Митковски в студиото на " Денят ON AIR ".

Митковски разяснява избора на подуправител на НЗОК- проф. Момчил Мавров: " Той не е от лекарските среди, правист е. Въпросът е в имиджа, който има. Не е еднопосочно призната фигура, това е задоволително ние да се противопоставим на неговото избиране. Договорката с (не)коалиционния сътрудник е, без значение по какъв начин се разпределят обособените постове, не всеки да назначава който и да е, а да има координиране на имената. Това име освен не беше в съгласие, а беше дадена нашата негативна оценка още преди две седмици ".

Пред Bulgaria ON AIR депутатът уточни мнение на прокуратурата, което споделя, че " няма открити закононарушения и се прекратява следствието ". 

" Ще създадем това, което можем. Не бих споделил, че държавното управление е паянтово. В държавното управление, като се изключи историята с вътрешния министър и ексцесиите към митинга с БФС, проблеми няма. Скандалите са в Народно събрание и сред партийните водачи. Правителството си прави добре работата. Приехме доста закони ", подсети гостът.

По отношение на Шенген Митковски съобщи нещата не зависят от дейностите на държавното управление и българските служби и органи.

" Там нещата са в други страни. Технически сме изпълнили всички условия ", добави депутатът от " - ".

Той посочи две неща, които са спънали приемането на бюджета на Здравната каса съгласно думите на депутатите от ГЕРБ.

" Едното е, че парите за онколекарства и процедурите по закупуването да не бъдат в Касата, а в здравното министерство, тъй като здравният министър би трябвало да носи отговорност. Не е резонно. Второто е сключването на контракти на нови лечебни заведения с Касата и нови действия. Това не значи неразкриване на нови лечебни заведения ", акцентира още Митковски.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР